1974

Početkom 1974. godine unutar Foto-kino kluba Čakovec, oformljena je grupa za crtani film (Edo Lukman, Božica i Nevenka Vuković, Danica Vugrinčić, Želimir Bistrović, Ljubomir Levačić, Radomir Grujić, Tomislav Fujs…) koja je počela raditi na “prvom” čakovečkom crtanom filmu SPAS U ZADNJI ČAS.
Film je s dosta problema dovršen do kraja godine i prikazan 22. veljače 1975. godine na projekciji u dvorani Gradske knjižnice.

 

1975

U dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice Čakovec, počela je s radom Škola animiranog filma (ŠAF).
Do kraja školske godine ostvarena su tri kratka animirana filma s kojima ŠAF sudjeluje na 5. FEDAF-u u Pitomači i osvaja svoje prve nagrade:
Bijeli pjetlić s brončanom krijestom – 3. nagrada za selekciju
Šareni pjetlić s brončanom krijestom – PAS, 3. nagrada za najbolji film
Specijalna diploma za njegovanje gega u animaciji – LJUBITELJ CVIJEĆA

1976

Članovi ŠAF-a ostvarili su nekolio novih filmova od kojih su najviše uspjeha postigli lutka film NA ČEHARI i dokumentarni film FAŠNIK U MOJOJ ULICI.
Šafovci prvi put sudjeluju na Reviji dječjeg amaterskog filma Hrvatske u Splitu, a filmovi su prikazani i na festivalima u Đakovu, Pitomači, Zagrebu i Budvi.
Grupa šafovaca posjetila je Zagreb film (studio crtanog filma u Vlaškoj) i tom prilikom na poklon dobila knjigu Prestona Blaira o animaciji, kojom se i današnje generacije nerijetko služe.

NA ČEHARI
Snimanje filma PUTOVANJE U PROŠLOST

1978

Čakovec je bio domaćin 16. Revije dječjeg amaterskog filma Hrvatske, na kojoj je ŠAF sudjelovao s 8 filmova, od čega su četiri (PUTOVANJE U PROŠLOST, KOTAČ, ČOVJEČJE TIJELO, ČUDAN DOŽIVLJAJ) dobili prvu nagradu.
ŠAF-u je dodjeljeno visoko priznanje: Nagrada 7 sekretara SKOJ-a za filmsko stvaralaštvo.

Katalog 16. Revije
Katalog 16. Revije

1980

Prvi međunarodni nastup ŠAF-a – Festival DIJETE I FILM, Torino (Italija).
Film HRABRI SKAKAČ dobija 2. nagradu (srebrnu plaketu) u kategoriji animiranog filma na prestižnom natjecanju DECIMA MUSA (Belgija).

Na Riviji u Šibeniku (s lijeva: Robert Jambušić, Tatjana Turza, Dunja Bubek, Vesna Prepelić, Tamara Laptuš, Nenad Glavak).

Now!

Dapibus sollicitudin potenti non lacus fusce quis eget est. Nulla lacinia molestie torquent.