IFR 17

17. INTERNACIONALNA FILMSKA RADIONICA

17. internacionalna radionica animiranog filma održana je od 20. do 27. lipnja 2010. u prostorijama Škole animiranog filma i Centra za kulturu Čakovec i protekla je u znaku obilježavanja 35. obljetnice ŠAF-a.
U radionici je ove godine sudjelovalo ukupno 23 učenika u dobi od 10 do 17 godina iz Njemačke, Velike Britanije i Hrvatske (Zagreb, Split, Mursko Središće i Čakovec)
U dogovoru i uz stručnu pomoć s voditeljicama radionice An Vrombaut, autoricom animiranih filmova i ilustratoricom dječjih slikovnica iz Velike Britanije i Isabelle Favez, mladom i međunarodno priznatom autoricom animiranih filmova iz Švicarske, učenici su ostvarili dva kratka animirana filma u tehnikama animacije crteža i kolaža, oba na temu 35. godina ŠAF-a i likovnih elemenata s obljetničkog plakata. Filmovi TAJANSTVENI BRKOVI i PRIČE IZ ŠEŠIRA bili su prikazani čakovečkoj publici na završnoj projekciji, kada su mladim autorima bile podijeljene i diplome za uspješno sudjelovanje na radionici. Na kraju programa prikazani su i filmovi voditeljica An Vrombaut i Isabelle Favez.
Za vrijeme trajanja radionice u izložbenom prostoru Centra za kulturu bila je postavljena izložba ilustracija An Vrombaut.
U petak, 25. lipnja organiziran je izlet na Muru i kupanje u toplicama Sv. Martin.

ifr10_01ifr10_02

ifr10_03ifr10_04ifr10_05

ifr10_06IFR 2010

 • an vrombautAn Vrombaut rođena je u Belgiji 1967. godine. Studirala je na Royal Academy of Fine Arts u Ghentu i diplomirala animaciju na Royal College of Art u Londonu. Njezin diplomski film LITTLE WOLF (1992.) dobio je mnoga priznanja na međunarodnim festivalima (nagrada za najbolji prvi film na Festivalu animiranih filmova u Annecyju 1993 i “Silver Hugo” na filmskom festivalu u Chicagu).
  Drugi film WHEN I GROW UP I WANT TO BE A TIGER, ostvaren 1996. uz pomoć Mercedes-Benz Art Foundation, bio je selektiran za Berlinski filmski festival i prikazan je na brojnim međunarodnim festivalima uključivši i Animafest u Zagrebu.

 • Od 1998. do danas An je osmislia i režirala 64 Zoo Lane , animirani TV serial za djecu. Serija “64 Zoo Lane” nominirana je za nagradu BAFTA 2000. godine i dobila je nagradu u kategoriji najboljih predškolskih programa na British Animation Awards 2002. godine.
  Treći serial dovršen je 2009. godine.
  An je napisala i ilustrirala 14 slikovnica u izdanju Hodder Children’s Books i Oxford University press-a: šest “64 Zoo Lane” priča, Smile, Crocodile, Smile (nagrada na Nottingham Children’s book awards, 2004. godine) i The Dragon Festival.
  U posljednje vrijeme An radi na novoj animiranoj TV seriji Florrie’s Dragons, koju produciraju Wish Films u Velikoj Britaniji i Clockwork Zoo u Južnoafričkoj Republici. U pripremi je i novi kratki film THE TIE.
  An često posjećuje škole i festivale, gdje uz pomoć likova iz svojih slikovnica i kutija punih malih “zoetropa” govori o svom radu ili vodi radionice za malu djecu.
 • isabelle favezIsabelle Favez rođena je 1974. godine u Bernu (Švicarska).
  Od 1994. živi i radi u Zurichu, gdje je studirala filmsku režiju na Hochschule für Gestaltung und Kunst (HGKZ), a njen diplomski film REPLAY (1999.) uspješno je prikazivan na mnogim međunarodnim festivalima. 2002. realizirala je film THE ACROBATS, a nakon njega film CIRCUIT MARINE, koji je ostvaren u studiju Folimage u Francuskoj (Valence).

 • Njezin slijedeći film TARTE AUX POMMES, ostvaren 2006. godine u produkciji Swiss Effects studija nagrađen je na poznatom KROK Festivalu, kao i na festivalima u Zagrebu, Hiroshimi, Rigi i Teheranu. Posljednji film MIXED BAG prikazan je u konkurenciji festivala u Annecyju (Francuska) 2009. godine.