IFR 25

25. INTERNACIONALNA FILMSKA RADIONICA

Ovogodišnja, jubilarna 25. Internacionalna filmska radionica ugostit će od 24.06.-01.07. dvije europske grafičarke i animatorice, Marie Claire Juin (Francuska) i Sarah Saidan (Iran/Engleska), te djecu iz Bratislave (Slovačka), Zaboka, Zagreba te Međimurja.
Djeca su odabrana većinom po kriteriju poznavanja animacije, pa je tako polovica djece pohađala animacijske radionice u produkciji ŠAF-a, a dio je te djece i sudjelovao u radu dječjih žirija na međunarodnom festivalu filmova za djecu KIKI u Zaboku.
Polaznici će s voditeljicama ovogodišnje radionice realizirati dva kratka animirana filma teme i tehnike koje će se utvrditi na temelju početnih ideja.

 • Studirala je u Parizu i Toursu (Francuska).
  Boravila kao praktikant u raznim grafičkim i animacijskim studijima (Angouleme, Bruxelles, Albi, Pariz, studio Georgesa Schwitzgebela) gdje je specijalizirala rad na lutka filmovima, oblikovanju likova, 2D animaciji.
  Daljnje radno iskustvo stekla radeći u raznim studijima na poslovima profesionalne produkcije: izrada pozadina i animacija u raznim tehnikama.
  Volontirala u Parizu radeći na projektima iz područja animacije i grafike.

 • Sarah Saidan je iranska animatorica koja živi u Francuskoj. Diplomirala je animaciju na Umjetničkom sveučilištu u Tehranu nastavila školovanje u polju animacijske režije u školi La Poudrière u Francuskoj. Njezin zadnji film “Beach Flags / Zastavice na plaži” otkupljen je od TV kuća Arte i Netflix. Film je prikazan na 100 film festivala širom svijeta uključujući Sundance festival i Clermont-Ferrand. Film je dobitnik Amnesty International nagrade festivala Giffoni i Glavne nagrade žirija na festivalu Anima u Cordobi, Argentina. te još mnogih drugih nagrada.

 • Filmografija uključuje filmove i serije:
  2018 “Annette Kellerman » pilot za seriju “Brazen”
  2017 “Why should you read Virginia Woolf?”
  2016 “How to change protest into powerful change?”
  2015 “What are the Universal human Rights?”
  2013 “Beach Flags” Produced by Sacrebleu Productions and Folimage, France
  2011 “Quand le chat est là…” (diplomski film), La Poudrière
  2010 “Un génie étranger”, La Poudrière
  2010 “Bouge”, La Poudrière
  2006 “Root”
  2004 “Fortune telling with coffee” (diplomski film)