ŠAF
brodić za Onama

We are ŠAF

School of Animated Film - ŠAF is one of the oldest Croatian children's film clubs (founded in 1975) that brings together children and young people with the aim of creatively spending free time in making animated films.
Read more
saflogo_bg

Workshops

ŠAF aktivno organizira radionice mimo svoje redovne djelatnosti, a one mogu trajati od dva sata do nekoliko dana. Po tipu razlikujemo: školske, festivalske, radionice u kulturnim centrima, za odrasle, za voditelje kinoklubova, Internacionalna filmska radionica, tematske radionice za djecu i odrasle, mini radionice za vrtiće, studentske radionice, projekti ASIFA-e, televizijske radionice, radionice u sklopu Erasmus + projekata te radionice za djecu iz potresom pogođenih područja Hrvatske.

Realizirano je oko 200 radioničkih filmova s djecom i odraslima iz Hrvatske i svijeta. Provedba radionica ovisi o kalendaru i redovnim aktivnostima ŠAF-a, a za realizaciju istih potrebno se unaprijed dogovoriti.

Read more

Filmovi i nagrade

Do sada je u redovnoj produkciji realizirano oko 300 filmova prosječnog trajanja 2,5 minute u raznim animacijskim tehnikama. Pa ipak, u ŠAF-u se najviše njeguje crtani film i reducirani pristup animaciji po principima Zagrebačke škole animiranog filma. U radu s djecom i mladima realizirani su filmovi u tehnici lutka filma, crtanog filma, računalne animacije, kolaža, piksilacije, kombinacije animiranog i dokumentarnog filma.

Posljednjih nekoliko godina aktivno se surađuje s lokalnim rock i jazz bandovima kojima je izrađeno nekoliko animiranih glazbenih spotova. Također, s odraslim je članovima realizirano i desetak namjenskih, profesionalnih filmova. ŠAF-ovi filmovi dobitnici su preko 300 domaćih i inozemnih nagrada, a ušli su i u nastavni program medijske kulture u osnovnim školama Hrvatske.

Read more

Upisi

Redovnim šafovcem djeca od 7-18 godina postaju upisom početkom školske godine. Potrebno je dolaziti cijele godine, dva puta tjedno, svaki drugi tjedan te sudjelovati u izradi barem jednog animiranog filma, skupnog ili autorskog kako bi se ušlo u službenu bazu članova.

ŠAF okuplja i skupinu odraslih članova koji čine upravljačka i savjetodavna tijela udruge te doprinose vidljivosti i kvaliteti aktivnosti udruge.

Contact us

Posjete ŠAF-u

Od 2000. godine, ŠAF je moguće posjetiti u sklopu jednosatnih predavanja o animiranom filmu. Kroz ovaj je program prošlo preko 5000 djece iz škola i vrtića širom Hrvatske.

Posjete su moguće uz prethodnu najavu.

Read more