ŠAF

ŠAF NA JESENSKIM FESTIVALIMA

ŠAF-ovi filmovi nastavljaju svoju turneju diljem zemlje i svijeta. Nakon ROZAFA-e, Mill Valleyja i 53. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, rezultate selekcija objavili su i Festival o pravima djece, Chicago International Children’s Film Festival i Dubrovnik film festival. Među odabranim filmovima nalazi se i nekoliko ŠAF-ovih.
Festival o pravima djece ove godine doživljava svoje 7. izdanje, koje će se održati u Zagrebu od 7. do 10. listopada 2015. Kao što mu i samo ime govori, zalaže se za dječja prava i stvaralaštvo, ali podržava i filmove odraslih koji govore o dječjim pravima. U ovogodišnji program festivala uvršten je samostalni projekt dugogodišnje šafovke Melite Sandrin, SLON U OBLACIMA.

Nakon Zagreba, ŠAF-ovi filmovi putuju u južnije krajeve Lijepe Naše, točnije u Dubrovnik. Na 4. izdanju DUFF-a (Dubrovnik film festivala) prikazat će se DIVLJA VOŽNJA, NIŠT’ ME NE ZANIMA, LIST i SLON U OBLACIMA. Festival se održava od 15. do 18. listopada 2015. Selekciju je prošao i radionički film nastao u sklopu projekta “Mladi za ljudska prava”, koji je provela Udruga Zora u suradnji s partnerima Školom animiranog filma i Graditeljskom školom iz Čakovca. Naziv filma je 16 GLAVA ZA LJUDSKA PRAVA, a izradili su ga srednjoškolci čakovečkih srednjih škola, polaznici edukacije o ljudskim pravima.

Na Chichago International Children’s Film Festivalu ŠAF sudjeluje već godinama, a iza sebe ima i nekoliko nagrada. Na ovogodišnjem, 32. izdanju tog festivala bit će prikazani filmovi ZLATNA GUSKA, ŠUMA i MAČAK U ČIZMI. Festival se održava od 23. listopada do 1. studenog 2015.

 

zlatna guska list macak u cizmi
nist' me ne zanima suma divlja voznja