ŠAF

SRETNO!

Dragi naši: članovi, pratitelji, prijatelji! Došlo je vrijeme da se oprostimo s ovom neizvjesnom godinom. Unatoč svemu, bili smo izuzetno produktivni i vrijedni, što je bio pravi izazov! U nadi da ćete božićno-novogodišnje praznike provesti mirno, ali i veselo, želimo vam sve najbolje!

Malo statistike za kraj 2020.: unatoč epidemiji, napravili smo do 20.7. čak 25 min. animacije sa 64 šafovca. Dobitnici smo 5 državnih nagrada (filmovi "U šumi", "Znatiželja je otpuhnula mačku", "Evolucija", i "Game run") te međunarodne nagrade "You judge it" Fresh film festivala u Irskoj (Ema Puljić, "Ispod maske"). Organizirali smo izložbu ŠAF-u u Knjižnici te proslavili 45. rođendan uz otvorenje skulpture ŠAF-a i retrospektivu filmova. Ugostili smo 300 djece na besplatnim predavanjima o animaciji. Napravljen je animirani film za Međunarodni dan sestrinstva te 10 minutna animacija za kazališni projekt "Pa to je čarobno!". ŠAF je imao nekoliko retrospektiva, a filmovi su prijavljeni na 30-ak svjetskih festivala. Sudjelovali smo u projektu s Centrom za kulturu Čakovec, "Film za vrtiće i osnovne škole", a koji se nastavlja u 2021. godini, te u projektu "Razlistaj se!" u suradnji s Općinskom knjižnicom Krapinske Toplice. Napravljene su tri velike radionice (KIKI festival, Međunarodna revija filmova za djecu, Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić), pri čemu su i realizirana tri filma u trajanju od 8 minuta.

Našoj polaznici Emi Bilaver omogućeno je da bude dio velikog žirija studenata animacije u Rimu na Metxesis film festivalu. Ema je ŠAF, sebe i svoj rad predstavila i direktoru Berlinale Talentsa. Šafovci su sudjelovali kao polaznici ili voditelji/asistenti i na Videoradionicama u Kraljevici te Školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

Filmovi ŠAF-a ušli su i u digitalne udžbenike za hrvatski jezik!

Održali smo i prvu zimsku radionicu animiranog filma na daljinu te u suradnji s područnom školom Železna Gora realizirali crtani, dvominutni film "Brotva".

Hvala svima na podršci i suradnji!