ŠAF

17. International Film Workshop

17. internacionalna radionica animiranog filma održana je od 20. do 27. lipnja 2010. u prostorijama Škole animiranog filma i Centra za kulturu Čakovec i protekla je u znaku obilježavanja 35. obljetnice ŠAF-a.
U radionici je ove godine sudjelovalo ukupno 23 učenika u dobi od 10 do 17 godina iz Njemačke, Velike Britanije i Hrvatske (Zagreb, Split, Mursko Središće i Čakovec)

U dogovoru i uz stručnu pomoć s voditeljicama radionice An Vrombaut, autoricom animiranih filmova i ilustratoricom dječjih slikovnica iz Velike Britanije i Isabelle Favez, mladom i međunarodno priznatom autoricom animiranih filmova iz Švicarske, učenici su ostvarili dva kratka animirana filma u tehnikama animacije crteža i kolaža, oba na temu 35. godina ŠAF-a i likovnih elemenata s obljetničkog plakata. Filmovi TAJANSTVENI BRKOVI i PRIČE IZ ŠEŠIRA bili su prikazani čakovečkoj publici na završnoj projekciji, kada su mladim autorima bile podijeljene i diplome za uspješno sudjelovanje na radionici. Na kraju programa prikazani su i filmovi voditeljica An Vrombaut i Isabelle Favez.

Za vrijeme trajanja radionice u izložbenom prostoru Centra za kulturu bila je postavljena izložba ilustracija An Vrombaut. U petak, 25. lipnja organiziran je izlet na Muru i kupanje u toplicama Sv. Martin.

Workshop managers

17. Internacionalna filmska radionica
An Vrombaut
An Vrombaut rođena je u Belgiji 1967. godine. Studirala je na Royal Academy of Fine Arts u Ghentu i diplomirala animaciju na Royal College of Art u Londonu. Njezin diplomski film LITTLE WOLF (1992.) dobio je mnoga priznanja na međunarodnim festivalima (nagrada za najbolji prvi film na Festivalu animiranih filmova u Annecyju 1993 i “Silver Hugo” na filmskom festivalu u Chicagu). Drugi film WHEN I GROW UP I WANT TO BE A TIGER, ostvaren 1996. uz pomoć Mercedes-Benz Art Foundation, bio je selektiran za Berlinski filmski festival i prikazan je na brojnim međunarodnim festivalima uključivši i Animafest u Zagrebu.
17. Internacionalna filmska radionica
Isabelle Favez
Isabelle Favez rođena je 1974. godine u Bernu (Švicarska). Od 1994. živi i radi u Zurichu, gdje je studirala filmsku režiju na Hochschule für Gestaltung und Kunst (HGKZ), a njen diplomski film REPLAY (1999.) uspješno je prikazivan na mnogim međunarodnim festivalima. 2002. realizirala je film THE ACROBATS, a nakon njega film CIRCUIT MARINE, koji je ostvaren u studiju Folimage u Francuskoj (Valence).