ŠAF

24. International Film Workshop

24. IFR održana je  od 25.06. do 02.07. u Čakovcu, a ovogodišnje voditeljice bile su dvije renomirane profesionalne animatorice, nagrađivane na festivalima animiranog filma, Yulia Aronova iz Rusije te Melanie Vialaneix iz Francuske.

Na radionici je sudjelovalo dvadesetak djece iz Krškog (Slovenija), Osijeka, Svetog Petra Orehovca, Male Subotice, Preloga i Čakovca. Oni su uz pomoć voditeljica realizirali dva kratka animirana filma, ekološki kolaž film “Power Plant” i crtani "About me" koje je čakovečka publika imala prilike vidjeti na završnoj projekciji u subotu, 1. srpnja u 18 sati u dvorani Centra za kulturu. Tom prilikom prikazni su i filmovi voditeljica radionice te godišnja produkcija ŠAF-a.

Kao iznenađenje za voditeljice, u vinariji Lovrec u okviru njihove kulturne ponude organizirana je projekcija filmova autorica i voditeljica pred 30-ak ljubitelja animacije iz Međimurja i nekoliko stranih gostiju.

Petak, 30. lipnja rezerviran je za tradicionalni piknik i kupanje u toplicama Sv. Martin te posjetu Domaćoj radinosti Horvat u Sv. Urbanu gdje su polaznici radionice vidjeli kako nastaje uporabna keramika te se okušali u izradi nekoliko tradicionalnih keramičarskih proizvoda.

Radionica je održana pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Workshop managers

24. Internacionalna filmska radionica
Yulia Aronova
Umjetnica, redateljica, scenaristica animiranih filmova te ilustratorica, završila je Gerasimov Institut za kinematografiju u Moskvi te se educirala u području režije i scenaristike. U svom radu koristi principe klasične animacije, kao i stop-animaciju. Višestruko je nagrađivana na svjetskim festivalima za svoje filmove namijenjene djeci.
24. Internacionalna filmska radionica
Melanie Vialaneix
Diplomirala na školi dekorativne umjetnosti u Strasbourgu, a bavi se ilustracijom, graviranjem i animacijom. Po njezinim riječima, pripovijedanje je u središtu njezina rada, a maštu koristi za razgovor sa stvarnošću.