ŠAF

27. International Film Workshop

U Čakovcu je, već tradicionalno, u periodu 20. – 27.6.2021. godine održana 27. internacionalna filmska radionica koja se odvijala u prostorima ŠAF-a te Male scene “Vinko Lisjak” Centra za kulturu. Ovogodišnja radionica sastojala se od dva dijela – animacijskog i glazbenog. Voditeljica animacijskog dijela bila je poznata hrvatsko-nizozemska stripašica i animatorica Helena Klakočar Vukšić dok je voditelj glazbenog dijela bio poznati hrvatski glazbenik i glumac Mladen Klarić. U glazbenom dijelu je kao suradnik sudjelovao i Sven Tomašić koji je osim tehničkog dijela bio zaslužan i za foto i video dokumentaciju cijele radionice. Na radionici su sudjelovala djeca iz Križevaca, Varaždina, Zagreba, Hvara te iz Međimurske županije.

Produkt animacijskog dijela radionice je trominutni crtani film nazvan “Ksenia” koji se temelji na grčkom mitu o Filemonu i Baukidi, a mit govori o tzv. Velikom potopu. U glazbenom dijelu oformljen je amaterski, dječji band koji je autor slakdbe od četiri dijela za crtani film “Ksenia”. Osim glazbe za crtani film, band je autor i uvodne i odjavne špice ŠAF-ove godišnje projekcije. Uglazbljeni crtani film “Ksenia” bio je prikazan na spomenutoj ŠAF-ovoj godišnjoj projekciji 26.6.2021. u Centru za kulturu.

Workshop managers

27. Internacionalna filmska radionica
Helena Klakočar Vukšić
poznata je hrvatska ilustratorica, video umjetnica, autorica grafičkih romana i stripašica na relaciji između Hrvatske, Italije, Nizozemske i Belgije. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i Beeldende kunst Academie u Tilburgu, Nizozemska. Njezin dugogodišnji kvalitetni umjetnički rad cijene svi te surađuje s raznim udrugama iz čitavog svijeta. Neke od značajnijih nagrada su Alpha-Art za najbolji strani strip za knjigu Passage en douce te nagrada za Radio France-info za istu.
27. Internacionalna filmska radionica
Mladen Klarić
rođen je u Zagrebu gdje i živi. Radi kao glumac u nezavisnom kazalištu, a ponekad sudjeluje u filmskim i televizijskim projektima. Aktivno se bavi pisanjem poezije, skladanjem, pisanjem kratkih priča i kazališnih predstava. Pjesme koje piše i uglazbljuje su u potpunosti autorska djela koja izvodi samostalno ili u grupi Trixy čiji je član. Od 2020. godine član je i HDS-a, HUZIP-a i HGU. Sudjelovao je u produkciji velikog broja filmova, reklama, videospotova, kazališnih djela, a pripremi mu je i nekoliko knjiga za djecu i odrasle.