ŠAF

Promocija novih filmova ŠAF-a i 29. IFR-a

Uz radioničku produkciju 29. IFR prezentirana je i godišnja produkcija animiranih filmova djece i mladih iz Škole animiranog filma Čakovec. Realizirano je čak 19 animiranih filmova u raznim likovnim i animacijskim tehnikama u trajanju od čak 50 minuta! Bravo šafovci! Njih čak 75 sudjelovalo je u 10 mjesečnoj produkciji, od ideja do montaže.
Najviše simpatija na projekciji izazvao je film početnika "Super Banana i Ziper spašavaju Zemlju" u kojem su se autori, May Šopar i Martin Soldat iskazali produkcijom vlastitih dijaloga i šumova.

29. Internacionalna filmska radionica održana je od 25.6. - 02.7.2023. godine u Čakovcu, u prostorima Škole animiranog filma (crtaonica) i Centra za kulturu Čakovec (dvorana za projekciju te izložbeni prostor). Dio radionice zbog teme je realiziran na otvorenom, u čakovečkom perivoju (pikselacija predmeta i ljudi). Radionicu su vodili istaknuti filmski i glazbeni pedagozi iz Izraela, Maxim Epstein i Karina Hananeia. Sama radionica obuhvaćala je djecu i mlade iz Hrvatske i Italije koji su u jednotjednom radu realizirali 4 - minutni animirani film naziva "Sve što lišće čuje / All that leaves hear ", a koji je premijerno prikazan javnosti na svečanoj projekciji, 1.7. u dvorani Centra za kulturu Čakovec.
Film je rađen u tehnici crtanog filma te pikselacije (stop animacije) uz glazbu koja je napravljena tijekom radionice. Korištena je tehnika ŠAF studija te studija Wild kidsCilj ovogodišnje radionice bila je filmska edukacija s naglaskom na animirani film te produkcija animiranog filma i filmske glazbe za isti. S radionicom su bile povezane i dvije filmsko-ilustratorske izložbe postavljene u Knjižnici "Nikola Zrinski" u Čakovcu (međunarodna izložba dvjestotinjak crteža redizana logoa Škole animiranog filma - suradnja s portugalskim i talijanskim osnovnim školama) te izložba Hane Tintor "Hanimacije i ilustracije" u suradnji s Galerijom Centra za kulturu Čakovec.Rezultat radionice je kratki 4 minutni animirani film "Everything that leaves hear" u kombiniranoj tehnici pikselacije i crteža, autorske glazbe te dvije izložbe.
Projekcijama je pristustvovalo 280 osoba.