ŠAF

ŠAF ljeto - 28. Internacionalna filmska radionica-Godišnja produkcija - Izložbe

Ovogodišnje izdanje IFR-a održat će se od 26.6.-3.7. u Školi animiranog filma Čakovec i prostorima Male scene Vinko Lisjak. Šafovci će ugostiti djecu i odrasle iz Zagreba, voditeljicu Radostinu Neykovu iz Bugarske te glazbenika Stanislava Novaka. Gđa Neykova, specijalizantica u polju animiranog filma čiji su crteži nastali tehnikom vezenja pokazat će djeci i mladima čari svog zanata, što je čini jedinstvenom u svijetu, te realizirati jedan kratki animirani film s djecom u toj ili srodnoj tehnici.Druga grupa djece pod vodstvom Stanislava Novaka napravit će glazbenu kulisu za spomenuti film grupe animatora. Koristit će se instrumenti poput klavijatura, bubnja, trube, usne harmonike, zvečki te će se nastojati djeci približiti glazbeno stvaralaštvo u kojem se rjeđe imaju prilike okušati. Osim radioničkog dijela, u četvrtak 30.6. bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija Katice Šarić, autorice iz Zagreba, s malim doprinosom i iznenađenjem od strane šafovaca.
Za kraj, u subotu 02.7. u 18 sati u CZK Čakovec slijedi projekcija filmova s radionice te godišnja produkcija ŠAF-a koju velik broj šafovaca i njihovih pratitelja nestrpljivo čeka cijele školske godine.
Već u utorak, 05.7. u 19h slijedi nam izložba šafovih crteža u caffeu Bedem, Stari grad Čakovec. Prikazat će se crteži nastali od 2001. godine u raznim likovnim tehnikama.
Vidimo se na programima!