ŠAF

SLON NAGRAĐEN U MARIBORU

U subotu, 15. listopada u Mariboru je na 6. međunarodnom festivalu filmova djece i mladih “Mali slon”, za najbolji film festivala proglašen “Slon u oblacima”, Melite Sandrin iz Čakovca. Evo dojmova petnestogodišnje autorice:Bilo je prijavljeno 250 filmova iz 30 zemalja, a žiri je u uži izbor uzeo 106 filmova iz 19 zemalja. Filmovi su bili podijeljeni u tri dobne skupine, MINI (do 10 god.), MIDI (od 11 do 14 god.), MAXI (od 15 do 19 god.).

Velik je broj filmova prikazanih na ovom festivalu bio dobar i kvalitetan. Posebno su se istakli igrani filmovi starijih dobnih skupina. Bez obzira na natjecateljski dio atmosfera cijelog festivala bila je ugodna i opuštajuća. Sretna sam što sam sudjelovala na festivalu jer sam stekla nova prijateljstva s autorima iz različitih zemalja. Dodatno zadovoljstvo bilo je kad sam neočekivano osvojila glavnu nagradu festivala Mali slon. S ovog festivala vratila sam se s lijepim iskustvom koje me dodatno motivira da nastavim s nadogradnjom sebe u izradi animiranih filmova.


Festivalske projekcije pratilo je, osim službenih gostiju, i 1500 djece mariborskih vrtića te osnovnih i srednjih škola.