ŠAF

18. Internacionalna filmska radionica

18. Internacionalna filmska radionica održana je od 19. do 26. lipnja u prostorijama Škole animiranog filma i Centra za kulturu Čakovec.

Voditeljice radionice ove su godine bile međunarodno priznate autorice animiranih filmova Oxana Cherkasova iz Rusije i Ana Hušman iz Hrvatske, uz čiju je pomoć dvadesetoro učenika iz Dubrovnika, Šibenika, Pule, Varaždina, Turčišća, Dekanovca i Čakovca, ostvarilo svoje prve animacijske pokušaje.
Grupa koja je radila s Anom Hušman realizirala je film PAPIROLOGIJA, rađen u tehnici animacije objekata, a grupa pod vodstvom Oxane Cherkasove napravila je devet malih glazbenih spotova, u tehnici animacije kolaža i crteža na papiru. Ukupna dužina ostvarenih filmova je oko sedam minuta.
Filmovi su bili prikazani na završnoj projekciji, u subotu 25. lipnja, zajedno s novim filmovima ŠAF-a i filmovima voditeljica.

Loše vrijeme donekle je pokvarilo planirani izlet na rijeku Muru, međutim kupanje u toplicama Sv. Martin popravilo je dojam.

Osim voditeljica radionice, ove su godine s nama bili Bordo i Vesna Dovniković, Danijel Šuljić, te gosti iz Francuske, Marina Feodoroff i Emmanuel Hee (voditelj radionice 1990. godine.

Voditelji radionice

18. Internacionalna filmska radionica
Oxana Cherkasova
Rođena je 1979. u Budimpešti, gdje je 2004. godine diplomirala na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Predaje likovni odgoj na tehničkoj školi u Kecskemetu, a za poznati studio animiranih filmova u Kecskemetu radi svoje kratke animirane filmove i TV serije. Bavi se ilustracijom i grafikom.
18. Internacionalna filmska radionica
Ana Hušman
Ana Hušman rođena je 1977 u Zagrebu. 2002 g. diplomirala je na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, usmjerenje multimedija. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Od škol. god. 2006/2007 radi kao viša asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, Odsjek za animirani film i nove medije.