ŠAF

28. Internacionalna filmska radionica

28. Izdanje IFR-a održano je od 26.6.-3.7. u Školi animiranog filma Čakovec i prostorima Male scene Vinko Lisjak.

Stigla su djeca iz Zagreba, te voditelj Radostina Neykova iz Bugarske i Stanislav Novak iz Hrvatske. Radilo se u dvije grupe, animacijska i glazbena. Animatori su kolažirali stare fotografije Čakovca te ih uređivali bojicama, flomasterima i pastelama stvarajući neke nove vizure grada.

Druga grupa djece pod vodstvom Stanislava Novaka napravla je glazbenu kulisu za spomenuti film grupe animatora. Koristili su zanimljive predmete, čaše s vodom, zvečke, bas gitaru, Boomwhackers tube te su glazbeno stvaralaštvo doveli do razine u kojem se rjeđe imaju prilike okušati.

Osim radioničkog dijela, u četvrtak 30.6. bilo je upriličeno otvorenje izložbe fotografija Katice Šarić, autorice iz Zagreba, s malim doprinosom i iznenađenjem od strane šafovaca. Realiziran je animirani film od 4 minute, naziva "Dobrodošli u Čakovec", a koji je s godišnjom produkcijom prikazan u subotu, 2.7. u CZK Čakovec, kao dio manifestacije Ljetnog kulturanja.

Voditelji radionice

28. Internacionalna filmska radionica
Radostina Neykova
Radostina Neykova diplomirala je na Nacionalnoj akademiji za kazalište i film s masterom u polju animacijske režije i filmskih studija. Profesorica je na Institutu za umjetničke studije pri bugarskoj Akademiji za znanost. Podučava dramaturgiju animiranog filma i animacijske tehnike na Nacionalnoj akademiji za kazalište i film Kr. Sarafov. Režirala je nagrađene Ugly Fairy Tale (2018), Grumpy Does Repairs (2015), i Trip (2011). Vodi animacijske tečajeve i radionice u Bugarskoj, Srbiji, BiH, Gruziji, Rusiji, Portugalu, Italiji, Brazilu, Makedoniji i Njemačkoj.
28. Internacionalna filmska radionica
Stanislav Novak
Stanislav Novak rođen je 1977. godine u Čakovcu. Od 2008. – 2015. živi i radi u Zagrebu kao viši preparator umjetnina na papiru u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, gdje je u stalnom doticaju s brojnim umjetnicima i ljudima iz svijeta likovne umjetnosti i dizajna. I danas radi kao viši preparator u privatnoj tvrtci. Angažirano se bavi fotografijom otkrivajući nove modele izražavanja kroz razne žanrove; ulična fotografija, dizajn, fine art, neki su od njih kojima fotograf najčešće gravitira. No, u svom je radu bio u prilici fotografirati i umjetnine i umjetnike za naslovnice i sadržaj brojnih kataloga, te muzejska događanja. Radio je i na nekoliko projekata u sklopu kojih je fokus stavio na komercijalnu i produkt fotografiju. Član je rock skupine Jembrela.