ŠAF

29. Internacionalna filmska radionica

Ovogodišnja Internacionalna filmska radionica održat će se od 25.6.-2.7. u prostorima ŠAF-a. Voditelji radionice bit će Maxim Epstein i Karina Hananeia iz Izraela. Gosti će nam doći iz Portugala, s festivala Cao Amarelo dolazi direktor festivala Daniel Fulgencio Silva, a djeca dolaze iz Hrvatske i Italije. Osim radionice, organiziramo i dvije lijepe izložbe: međunarodnu izložbu crteža djece na temu redizajna ŠAFkija (Dječja knjižnica, otvorenje 26.6. u 17 sati) te veliku izložbu ilustracija Hane Tintor (CZK Čakovec, 29.6. u 19 sati).
Radionicu sufinanciraju Grad Čakovec, Hrvatski audiovizualni centar i ŠAF Čakovec.

Voditelji radionice

29. Internacionalna filmska radionica
Maxim Epstein
Izraelski slikar, grafičar, kipar, animator, glazbenik i performer, član izraelskog udruženja umjetnika, član Agripas 12 galerije iz Jeruzalema. Suosnivač i umjetnički direktor studija za animaciju Wild kids iz Jeruzalema (od 2010.), s čijim se filmovima predstavio širom svijeta. Educirao se na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Haifi te akademiji Bezalel na odjelu za umjetnost i dizajn te otvorenoj radionici fotografije u Ramat Ganu. Svojim se radovima predstavio na 20-ak samostalnih izložbi te 53 grupne. Održao desetak performansa vezanih uz animaciju i eksperimentalni film. Scenograf i produkcijski dizajner filmova, nastavnik i voditelj radionica na Saphir college of Arts.Voditelj više desetaka radionica za djecu i mlade širom Izraela i Europe, član žirija raznih festivala. Dobitnik desetak nagrada te školarina u Izraelu. Živi i radi u Jeruzalemu.
29. Internacionalna filmska radionica
Karina Hananeia
Interdisciplinarna umjetnica iz Izraela, kombinira fotografiju, ples i animaciju. Suvoditeljica Wild kids studija za animirani film u Jeruzalemu. Studirala je na izraelskoj Saphir akademiji, film, produkciju i filmsku teoriju te na plesnoj i glazbenoj akademiji u Jeruzalemu. Sudjelovala na brojnim grafičkim, fotografskim i animacijskim izložbama. Bavi se performansima, te je u fazi završetka novog animiranog filma.